onsdag 22 april 2009

Björns Bar, Göteborg

Jag måste bara snabbt få påpeka att den här baren, Björns Bar, i källarplanet under Kock och vin, är en av de trevligaste vinbarer jag någonsin varit på. Jag var där i måndags kväll och fick ett fantastiskt glas cabernet-franc (Couly-Dutheil, Chinon, Clos de l'Echo 2004) som både var väldigt förvirrande och fantasieggande, och en ost- och charktallrik. I kväll gick jag tillbaka för att få ett till glas av samma vin. Satt vid baren och konverserade med kocken och servitriserna om mat och smak och doft. Räddade en ostrest från soptunnan och fick smaka en fantastisk pecorino. Smakade samma vinfirmas prestigevin från 2003 (Couly-Dutheil Chinon 'Les Chateliére' 2003), och det var mer som knark än som alkohol. Sanslöst gott, tyckte vi allihopa. Endast månadens skrala ekonomi och morgondagens arbetsuppgifter hindrade mig från att stanna tills stängningsdags. Jag längtar redan tillbaka.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. dina tips är 100% tillförlitliga, nästa gbg-resa (om den blir av) har åtminstone en hållplats

  SvaraRadera
 2. Åh, det är ett höjdarställe. Glömde bort att det fanns. Tack för påminnelsen. Kock & Vin är en annan favorit. Inte minst för att personalen är så galet trevlig.

  SvaraRadera
 3. Jaa, det är ett fantastiskt ställe!
  Fråga om de har napoleonosten kvar - den var en ost utöver det vanliga. Vinet och ostarna är helt otroliga liksom personalen (och framför allt den glada hanna).

  Blir snart en ny tur dit...

  SvaraRadera