tag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post4468136525162560664..comments2023-09-30T17:04:18.924+02:00Comments on Mat och politik: Fasa i griskindskällaren!Khttp://www.blogger.com/profile/14565017598029975918noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post-73113666513880192182007-03-15T15:50:00.000+01:002007-03-15T15:50:00.000+01:00Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post-75325125924388294972007-03-02T12:26:00.000+01:002007-03-02T12:26:00.000+01:00Hej,Spännande projekt med griskinden!Du kan badda ...Hej,<BR/><BR/>Spännande projekt med griskinden!<BR/><BR/>Du kan badda med följande kemikalier:<BR/>* Citronsyra löst i vatten<BR/>* Propylenglykol godkänd för kontakt med livsmedel också löst i vatten<BR/>* Askorbinsyra (C-vitamin)<BR/><BR/>Citronsyra och askorbinsyra sänker PH-värdet så att mögelet inte trivs.<BR/><BR/>Mvh<BR/>Jerker Andersson<BR/>Ljungby Fuktkontroll & Sanering<BR/>www.lfs-web.se<BR/>www.lfs-web.se/mogelAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post-15927480058524998122007-01-26T06:39:00.000+01:002007-01-26T06:39:00.000+01:00Jag tror att andreas menade att grappan skulle i m...Jag tror att andreas menade att grappan skulle i <b>mig</b> innan jag testade. Så att <b>jag</b> dör lycklig. Det var roliga felslag annars...Khttps://www.blogger.com/profile/14565017598029975918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post-74314311784338870122007-01-25T23:52:00.000+01:002007-01-25T23:52:00.000+01:00Förlåt alla felslag mina fingrar mår inte alltid b...Förlåt alla felslag mina fingrar mår inte alltid bra. Badda och dör ska det vara.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post-37254503443814634452007-01-25T23:51:00.000+01:002007-01-25T23:51:00.000+01:00Jag är mycket feg när det gäller alla mikrober. Tr...Jag är mycket feg när det gäller alla mikrober. Tror det är en bra idé att vadda med grappa. Om inte annat så för kinden lycklig.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post-63579013700779013232007-01-25T19:46:00.000+01:002007-01-25T19:46:00.000+01:00Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post-70266972130377535802007-01-24T18:41:00.000+01:002007-01-24T18:41:00.000+01:00Jag tror att det är rätt lugnt, även om man ska ha...Jag tror att det är rätt lugnt, även om man ska ha respekt för mögel. Griskinden är ju inte så porös, så möglet växer långsamt och håller sig på ytan. Hoppas att du slipper fortsatta mögelattacker, och lycka till!Gittohttps://www.blogger.com/profile/16925400594009041595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post-2853559904779986762007-01-24T15:41:00.000+01:002007-01-24T15:41:00.000+01:00Att badda med ättika var begåvat. Jag har hört av ...Att badda med ättika var begåvat. Jag har hört av en italiensk matmamma att man kan tvätta lite med vinäger. Båda har antagligen samma effekt. =)Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post-3745321156797372272007-01-24T14:28:00.000+01:002007-01-24T14:28:00.000+01:00Jag har inte vågat smakla på den eftersom jag fort...Jag har inte vågat smakla på den eftersom jag fortfarande dras med en rejäl dagisförkylning. Mitt doftsinne är undermåligt och jag vill sniffa ordentligt på den innan jag går loss. Kan därför inte säga vad den doftar, men jag lovar återkomma till det så snart det är möjligt.Andreashttps://www.blogger.com/profile/15576963382137650250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post-78472327974158635282007-01-24T10:23:00.000+01:002007-01-24T10:23:00.000+01:00Ja, om det är den sortens mögel så har jag ju bara...Ja, om det är den sortens mögel så har jag ju bara haft tur, men hur troligt är det?<br /><br />Har din kind den där goda tros- eller kalsongdoften som en bra salami? Och har du vågat smaka på den än?Khttps://www.blogger.com/profile/14565017598029975918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post-25299662618212091062007-01-24T10:17:00.000+01:002007-01-24T10:17:00.000+01:00Kör på K! Griskinderna vi köpte med från Antica Ma...Kör på K! Griskinderna vi köpte med från Antica Macelleria Falorni i Greve in Chianti hade ett tunnt vitt mögelskikt som var en del av den konserverande bakteriekulturen, precis som en av mina favoriter bland de torkade korvarna – Fuet – har ett vitt skikt av fint mögel med en fantastisk smak av fuktig grotta. Om det är samma mögel som satt sig på din kind kan vi ju aldrig veta, men jag tror på doftsinnet.<br /><br />Och grappa. Rejält med grappa.Andreashttps://www.blogger.com/profile/15576963382137650250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525200017504782792.post-53862654962667022492007-01-23T23:34:00.000+01:002007-01-23T23:34:00.000+01:00Jag har gått på krog i Florens och sett skinkorna ...Jag har gått på krog i Florens och sett skinkorna hänga i taket och ja, vi ska kanske inte bli för detaljerade i beläggningsbeskrivningar och dom äter man utan att man dör. Å andra sidan har Ilva berättat om egenhändigt tillverkad mascarpone i hennes grannskap och hur det har lett till botulinum-förgiftningar. Och med kött *är* det ju en smula prekärt sedan mögel bildar toxiner och ja, du har ju läst på... Så jag vet inte vad jag skulle göra om jag ska vara ärlig. Kanske fortsätta, kanske inte. <br />Å tredje eller fjärde sidan så brukar ju doft skvallra rätt rejält om något har blivit mycket dåligt på vägen. Du kanske bara ska prova en liten bit när det väl är dags att provsmaka? Om du vill vara på den säkra sidan vill säga?Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.com